‘America loves Fried Chicken’. De laatste hit in de VS is Nashville Hot Chicken. Sinds de überhippe fastfoodketen Shake Shack deze Southern klassieker op het menu zette, is het hek van de dam. Nashville hot chicken was de hit van de afgelopen zomers. En de populariteit neemt nog wel even toe.

Prince’s Hot Chicken Shack

De oorsprong van dit kipgerecht ligt uiteraard in de hoofdstad van de country muziek. In de jaren 30 opende  Thornton Prince een succesvol restaurant: Prince’s Hot Chicken Shack. Zoals uit de naam blijkt was Thornton Prince nogal ijdel en een echte ‘womanizer’. Toen Prince op een nacht weer eens te laat thuiskwam, had zijn toenmalige wederhelft genoeg van zijn schuinmarcheerderij. ’s Ochtends vroeg plukte ze, haar naam is onbekend, alle cayenne pepers uit de tuin en voegde ze toe aan Prince’s favoriete ontbijt. Uiteraard fried chicken. Haar wraak bleek niet zoet, Thornton Prince vond de kip heerlijk en wilde meer. Het bleek het einde van de relatie en Prince moest naarstig op zoek naar zijn geliefde kippenrecept. Na maanden van experimenteren evenaarde hij het originele en toevallige recept van zijn voormalige geliefde en maakte het de ‘signature dish’ van zijn kort daarna te openen restaurant.

Running in the family

De originele Prince’s Hot Chicken Shack (123 Ewing Drive) wordt nog immer door de familie Prince uitgebaat. Ze serveren er 6 varianten van hun bekende hot chicken, van ‘plain’ tot de waarschijnlijk oneetbare ‘xxxhot’. Als begeleider worden zogenaamde ’40s’ aanbevolen. Liter flessen bier, die je eventueel kan delen. It’s gonna be a long hot summer.

Nashville Hot Chicken
Bron: https://local.nashvillescene.com